KEVIN DANIEL – THINGS I DON’T SEE

De in Ohio geboren, maar naar Brooklyn, New York City uitgeweken Amerikaanse singer-songwriter Kevin Daniel was tijdens zijn jeugdjaren vooral geïnteresseerd in het spelen van jazz- en bluesmuziek in schoolorkestjes waarin hij voornamelijk als gitarist zijn muzikale bijdrage afleverde. Hij was van plan om naar New York te verhuizen in de winter van 2013 toen hij op een dag het bericht kreeg dat zijn moeder en zijn stiefvader waren omgekomen in een crash met hun eigen vliegtuigje.

Die gebeurtenis veranderde zijn hele leven omdat hij na die tragedie terug moest keren naar North Carolina om er het huis van zijn ouders leeg te maken. Bij het zien van allerlei foto’s uit hun verleden brachten al die herinneringen hem op het idee om er heel persoonlijke liedjes over te schrijven. Die songs bepaalden zijn muzikale toekomst als soloartiest want ze werden de basis van zijn eerste plaat “Fly”, een ep-tje met zes eigen nummers dat in 2014 op de markt verscheen.

Kevin Daniel treedt sindsdien op onder zijn eigen naam, maar ook als ‘The Born Love’. Er volgde in 2017 een tweede in Brooklyn, New York opgenomen ep-tje onder de titel “Myself Through You” en gevuld met vijf liedjes waarin hij reflecteert op zijn eigen leven tot dan toe. Nu is de tijd dan ook rijp om voor het eerst met een full-cd op de proppen te komen en dat doet hij met het elf songs tellende album “Things I Don’t See”. De muziekstijl die Kevin Daniel bij deze nummers hanteert kan als Americana, country en indie folkrock worden omschreven.

We krijgen een mooie variatie tussen ballads, country, blues en rootsrocksongs die Kevin Daniel in de studio heeft opgenomen. De aftrap van deze plaat wordt gegeven met de song “City That Saves”, waarna het vrolijk klinkende uptemponummer “Feelin’ Good” voor een opgewekt sfeertje zorgt. Dan volgt een bluesballad met het op de 1e video te beluisteren nummer “Used To Be” dat als tweede single werd uitgebracht. Daarna brengt hij de albumtiteltrack “Things I Don’t See”, een emoballad waarin Kevin Daniel het heeft over de voor hem altijd ongekende allerlaatste gedachten en gevoelens bij zijn ouders net voor hun vliegtuigje is neergestort.

De eerste single die uit dit album werd getrokken was het soulvolle folknummer “Pour Me A Drink” (zie 2e video) waarin Kevin Daniel’s zangpartij subliem is. De één tegel-slow “Jupiter” met pedal steel-intermezzo hoort thuis in de categorie countryballads, net als het over verslavingen handelende “Xanax, Cocaine & Whiskey”, drie producten die de mens een tijdje kunnen helpen om zijn ellende en verdriet te vergeten. In de akoestische song “Time To Rise” zorgt zangeres Shannon Soderlund voor knappe harmony vocals.

Kevin Daniel lijkt ons alvast een aanwinst te zijn voor de toekomst van de hedendaagse Americana-muziek en zowel zijn zangkwaliteiten als zijn songschrijverstalent vormen de getuigen dat er in de volgende jaren in de muziekwereld een plaatsje voor deze sympathieke muzikant dient gereserveerd te worden. Wij hebben in elk geval genoten van elke track op “Things I Don’t See”.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video